11|09|2018

Predstavljanje zbornika radova s Desničinih susreta 2017.

Centar za komparativnohistorijske i interkulturne studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu poziva Vas na predstavljanje najnovijeg izdanja Biblioteke Desničini susreti 

Smrt u opusu Vladana Desnice i europskoj kulturi: poetički, povijesni i filozofski aspekti. Zbornik radova s međunarodnoga znanstvenog skupa Desničini susreti 2017.

Predstavljanje će se održati u petak, 14. rujna 2018. godine, s početkom u 19.00 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će govoriti doc. dr. sc. Suzana COHA (Filozofski fakultet, Zagreb), dr. Vladan BAJČETA (Institut za književnost i umetnost, Beograd), Boris BUI (voditelj FF press-a, Zagreb) te urednici izdanja Ivana CVIJOVIĆ JAVORINA (III. gimnazija, Zagreb) i prof. dr. sc. Drago ROKSANDIĆ (Filozofski fakultet, Zagreb).

Osim zbornika bit će predstavljena i knjiga prof. dr. sc. Drage Roksandića Iluzije slobode. Ogledi o Vladanu Desnici. U knjizi su okupljeni autorovi članci o Vladanu Desnici objavljeni u nekoliko dosadašnjih zbornika radova. Knjigu će uz autora predstaviti izv. prof. dr. Bojan ĐORĐEVIĆ (Filološki fakultet, Beograd) i prof. dr. sc. Dušan MARINKOVIĆ (Filozofski fakultet, Zagreb).

Predstavljanje će moderirati prof. dr. sc. Zvonko KOVAČ (Filozofski fakultet, Zagreb). 

Pozivnica