Prikaži

Triplex Confinium

Triplex Confinium međunarodni je istraživački projekt utemeljen 1996. godine pri Zavodu za hrvatsku povijest Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Nastao je suradnjom znanstvenika, doktoranada i poslijediplomskih studenata iz Zagreba, Graza i Budimpešte. U institucionalnom smislu projekt je utemeljen kao zajednički poduhvat Zavoda za hrvatsku povijest, Abteilung für Südosteuropäische Geschichte (Universität Graz, Austrija) te Institute on Southeastern Europe (Central European University Budapest, Mađarska). Utemeljili su ga prof. dr. sc. Drago Roksandić i prof. dr. sc. Karl Kaser.

Od 2002. godine registriran je pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske pod nazivom Triplex Confinium: hrvatska višegraničja u euromediteranskom kontekstu (Br. 0130823). Voditelj projekta je prof. dr. sc. Drago Roksandić.

Nakon nekoliko godina djelovanja kao projekt, Triplex Confinium prerastao je u znanstveni program, koji uključuje niz drugih projekata.

Za kratak opis projekata realiziranih u okviru programa Triplex Confinium kliknite na naslov projekta na izborniku. Dodatne obavijesti o projektu možete pronaći klikom na poveznice na projektne stranice.